0-24  ›  +36 30 929 7006

CR

Zárcsere / Zárszerelés / Zárjavítás / Kulcsmásolás / Ajtónyitás

A CR Serrature S.p.A., az egyik legrangosabb zárgyártó az olasz piacon. Termékpalettáján megtalálhatók a fa és fémajtó zárak - bevéső és rászegező kivitelben is. 1991-től a francia Securidev csoport tagja lett...
Magyarországon, egyes biztonsági ajtókban a CR 2650 típusú bevéső-trezorzárral találkozhatunk legsűrűbben. Az "eredeti panelajtókon" sok esetben a CR Serrature egyes rászegező típusaival találkozhatunk.

CR szolgáltatásaink

CR trezorzár csere

Magyarországon nagy számban a CR 2650-es biztonsági ajtóba való trezorzár fordul elő. Ennek fő oka, hogy több ajtógyártó is nagy számban gyártotta ezzel a típussal az ajtóit. Biztonsági szintje kielégítő („20 betörőből csak egy tudja halkan és gyorsan kinyitni”). A CR zárak – magyarországi szinten – nem tartanak lépést a nagyobb gyártók termékeivel (pl. MOTTURA), ill. a zárnyitási technikákkal. Elmondható, hogy a CR egy komoly műszaki tartalmú, jó minőséget produkáló márka, de annak, aki a maximális védelmet szeretné, más terméket ajánlanánk. Amennyiben a jelenlegi biztonsági ajtóban CR zár van, akkor költségesebb más típust belerakni, mert nagyobb munkával jár, de természetesen megoldható.

CR zárcsere

A biztonsági ajtók bevéső-trezorzárain kívül a rászegezős tollas és pumpás zárak is sok ajtón üzemelnek, akár 10-20 éve is. Néhány lelkes kolléga ezeket a zárakat még belülről be is burkolta, szigetelte – más kollégák nagy örömére… Az ilyen fajta szerkezetek nagyok és robosztusak. Biztonsági szintjük – jó szerelése esetén – kielégítő; esztétikai szempontból nem túl szerencsések. Általában panellakásokat védenek, egyébként nagyon sikeresen.

CR zár nyitása

A zárszervizes szakmánknak ez a legérdekesebb része. Alapelv az, hogy ne okozzunk maradandó sérülést az ajtón. Ha olyan jól védett zárat kell kinyitni, ahol a klasszikus nyitási technikák nem vezetnek eredményre, vagy nem lenne legális, akkor is figyelünk arra, hogy a lehető legkisebb kárt okozzuk, azt is úgy, hogy a sérülést nyom nélkül el lehessen tüntetni.

CR zár és CR zárral szerelt biztonsági ajtó javítása

Minden mozgó alkatrészt tartalmazó termék, így egy zár, vagy biztonsági ajtó is időszakos karbantartást igényel. Ezzel elkerülhető egy esetleges kellemetlen szituáció, amikor nem fog nyílni az ajtó. Ezt a karbantartást – igénybevételtől függően – egy-két évente érdemes elvégeztetni. Általában a szervizelés kimerül ellenőrzésben, tisztításban, kenésben, zsanér- és zárólemez állításban…

CR kulcsmásolás

A legtöbb CR kulcsot precíziós műhelyünkben azonnal le tudjuk másolni. Ha kevésbé sürgős, akkor akár házhoz is visszük.